vineri, 7 octombrie 2011

Noi targuri...

Lumeee, lumeee, urmeaza doua targuri la care eu si maimutzele - gatite in straie de toamna si nu numai- vom participa si unde va invitam cu mare drag, dupa cum urmeaza:Toamna se numara bobocii! Noi numaram creatiile inedite, pregatite cu talent si migala de catre artizani si artisti spre incintarea iubitorilor de arta si handmade.

Totodata ne vom aduna in Casuta cu Povesti, in fiecare zi intre orele 11:30 - 17:30, pentru a aduce zimbete pe chipul celor mici, si nu numai.

La aceasta editie, copiii vor desena, picta, isi vor putea alege un personaj de poveste. Noi ii vom ajuta sa fie zine, printese sau vajnici eroi si vom pasi alaturi de ei in lumea povestilor, avind un ghid nemaipomenit, actrita Coca Zibilianu care va da glas povestilor copilariei

Va asteptam cu drag

Intrare libera.

Inscrierile copiilor la atelierul de creatie Casuta cu Povesti se pot face pe e-mail greenfair2008@gmail.com sau la telefon 0734955152

Invitaţie la boierească trataţie
“Scumpe doamne şi domnițe şi dumneavoastră prea cinstiţi boieri… Să se afle în tot neamul !
Din porunca Magazinului Boieresc şi a Trufei Românești punem la cale o întâlnire de negoţ din 14 până-n 16  ale lui Brumărel la “ Târgul de toamnă cu dichis “ la care-i musai să ne vedem.
Vă poftim să vă întâlniţi cu târgoveţii la Muzeul Naţional al Ţăranului Roman – Kiseleff 3 -  cât îi ziulica de lungă, dis de dimineaţă de la 9, până pe-nserat la ceasurile 7.
D’apoi să vă tocmiţi cu cei mai aleşi meşteri ce aduc lucrături de mână pentru cochetele domniţe şi să desfaceţi larg punga pentru podoabe şi alte farafastâcuri femeiești, iar pentru prunci, bun câştig veţi afla aci, că aducem şerbeturi şi dulcețuri fine, brânzoaice şi ciocolată.
Veniţi aşadar la “ Târgul de toamnă cu dichis “ ca să vedeţi comedii şi marionete, jocuri şi jucării ca la Moşi, iar dacă junii cavaleri vor adăsta la o marghilomană, coniţele vor avea răgaz pentru cele cântari de le-am pregătit.
Mezelicuri, cafea veritabilă şi bragă, zacuşti şi murături, beuturi fine, pere parfumate si gutui, mere în pârg, câte şi mai câte din cele ce fac cinste oricărei cămări domneşti, toate le vor afla gospodinele la târg; dantele şi borangicuri pentru pruncii boiereşti, batiste cu monograme, numai lucruri alese pentru obrazele subţiri ale domniilor voastre.
Va fi mustărie cu pastramă, mamăliga şi mujdei, ca să se desfete tot poporul.
Veniţi la Târgul cu dichis
Să vedeti tot ce v-am zis !
Si oţi petrece boiereşte
Vreo trei zile ca-n poveste!”

Anna - muncind de zor, cu drag si spor...fericita ca a venit toamna cu bogatia ei de culori, cu must si nostalgii mov, cu aer domol si cu lumina speciala in zambet...

2 comentarii:

  1. Frumusetea si unicitatea bijuteriilor handmade este nepretuita. Inca nu am ajuns sa punem pret pe adevarata valoare a lucrurilor facute manual. Felicitarile mele pentru munca depusa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos!
    O zi buna si mult spor in toate!
    Anna

    RăspundețiȘtergere